Disney Dreams

Het kasteel van Doornroosje is het middelpunt van Disney Dreams. Door hoogstaande projecties verandert het belangrijkste gebouw in Disneyland voortdurend in een nieuw podium voor de bekende verhalen die de show vertelt. Ingenieus wordt de kasteeltoren door Genie uit Aladdin als een raket afgevuurd en luttele minuten later tilt een aap uit Junglebook de torenspits van zijn plaats. Bij Beauty and the Beast veranderen de roze wanden in een vrolijk gedekte tafel, waarop even later de schoorsteenvegers uit Mary Poppins hun razendsnelle dans ‘Step in time’ uitvoeren. Zo multifunctioneel was het kasteel nog nooit. Om de vernuftige en adembenemende effecten te bereiken, is het parkicoon het afgelopen jaar tot in detail in de computer opgeslagen: alle maten, hoeken en rondingen zijn tot op de millimeter nauwkeurig vastgelegd. Met 3D-mapping-techniek werd vervolgens van het gebouw een driedimensionaal canvas gemaakt waarop alles mogelijk is.
Is wat er zich gedurende ruim twintig minuten op het kasteel afspeelt al buitengewoon indrukwekkend, voor de imagineers van Disney was dat niet genoeg. Een heel scala aan extra effecten geeft de show nog meer glans: fonteinen (al dan niet bewegend), laserstralen, vuurwerk en pilaren van vuur, waarvan de hitte voelbaar is, zorgen ervoor dat Disney Dreams alle zintuigen prikkelt. En door de legendarische muziek van Disney niet in de laatste plaats ook de oren.
Disney Dreams vergde een investering van tien miljoen dollar. Dat bedrag is goed besteed: Disney bevestigt en verstevigt met deze show zijn leidinggevende positie op entertainmentgebied. Het jubileumspektakel (dat dagelijks na het invallen van de duisternis wordt opgevoerd) maakt zijn naam helemaal waar... Dit is een droomshow die een nieuwe standaard zet voor alle collega-parken die Disney willen blijven volgen.